Köpa linser på nätet

Om du vill köpa linser på nätet är det en del saker som är bra att tänka på. Det är säkert att handla linser på nätet om man är noga med varifrån man handlar. Är du det minsta osäker på säljaren är det bättre att låta bli. Annars finns det många sätt att kolla upp säljaren. Flera sidor betygsätter säljare genom att kunder går in och ger omdömen. På så sätt kan du förlita dig till vad andra kunder tyckt.

Prisvärda Kontaktlinser hos Lensway

När du köper linser på nätet kan det också vara bra att ta reda på om e-butiken använder kryptering vid överföring av information – så att inte nätpirater kan gå in och kopiera information. Rekommenderat är även att använda kreditkort i stället för bankkort. Med ett kreditkort är det nämligen stopp efter att transaktionen gjorts. Med bankkort kan en oseriös säljare fortsätta föra över pengar tills kontot är tomt.

För och nackdelar med att köpa linser på nätet
Fördelar med att köpa linser på nätet är självklart en obegränsad tillgänglighet. Du kan köpa linser på nätet dygnet runt och från vem du vill. Det är oftast också mycket billigare då nätbutiker inte har samma kostnader för lokaler och personal.

En annan fördel när du köper linser på nätet är att du vid köp via internet skyddas av Distans- och hemförsäljningslagen som alltid ger dig ångerrätt.

Nackdelen med att köpa linser på nätet är att du inte kan prova dina linser. Du har visserligen ångerrätt, men är förpackningen bruten är linsen förbrukad. Optiker brukar ge möjlighet att prova ut linsen. Denna service och hjälp som optiker ger är också något som man kan sakna om du köper linser på nätet.
En nackdel om du köper linser från en butik som visserligen ser svensk ut men som är förlagd utomlands, är att köptrygghetslagarna kan se annorlunda ut. Därför måste du kolla upp detta noga och vara medveten om den risken.

I Sverige skyddas du dock av Distans- och hemförsäljningslagen när du köper linser på nätet. Den gäller i alla sammanhang då du köpt via postorder, telefon, internet eller vid hemförsäljning. Du har då 14 dagars ångerrätt. Och säljaren är sedan skyldig att inom 30 dagar efter återsänd vara betala tillbaks det du betalt.
Det kan vara bra att sända tillbaks varan med rekommenderat brev, så du kan bevisa att varan är skickad.

Frakt och leverans när du ska köpa linser på nätet
Fraktavgifter ingår mycket sällan i priset när du köper linser på nätet. Därför måste du ta med detta i beräkningarna. Dessa avgifter kan variera mycket. Dels beror det på varans vikt och storlek men också vilka avtal säljaren har med fraktbolag. Oftast blir det billigare om du köper flera linser på en gång. Om du köper dina linser på nätet från utländska butiker kan fraktavgiften blir betydligt högre.
När du ska köpa linser på nätet kan du ofta räkna med snabb leverans. De flesta återförsäljare har stora lager och kan ofta sända precis de linser du vill ha på mycket kort tid.